Nelab går in i Scandinavia Electro

Piteåföretaget Nelab Invest köper 60 procent av aktierna i Scandinavia Electro i Öjebyn.

De nuvarande ägarna i Scandinavia Electro blir kvar med 40 procent.

- Det ska investeras åtskilliga miljarder i norr de närmaste åren. Vi har under en tid sett ett behov av att utöka kompetensen inom högspänning, industri och kraft. Tillsammans med Scandinavia Electro blir koncernen heltäckande och vi får ett komplett erbjudande för både små och stora projekt, säger Nelab Invests ägare Jimmie Wiklund.

Scandinavia Electro ska fortsätta arbeta fristående och i egna lokaler.

- Under de tre år vi varit aktiva har vi haft en otroligt rolig resa. Från fyra unga grabbar med stora ambitioner har vi gjort jobb med hög kvalitet och på kort tid vuxit till att nu vara 25 personer. Under en period har vi funderat på hur vi ska kunna ta Scandinavia Electro till nästa nivå. När vi träffade Nelab kändes det som en perfect match. Det här ger oss stor potential och vi får automatiskt en trygg partner med 70 års erfarenhet i ryggen, säger Jim Eriksson, delägare i Scandinavia Electro.

Scandinavia Electro har specialiserat sig inom högspänning, kraft och industri, med kunder inom vindkraft, batterifabriker och energibolag i Norrbotten och Västerbotten. Scandinavia Electric omsätter cirka 30 miljoner.

Nelab Invest är ett privatägt investmentbolag med säte i Piteå. Utöver Scandinavia Electro representeras företaget av varumärkena Comdate, Nelab, Nelab Hiss, J&B Elinstallationer, Infraservice Nord och Comdate Access. Koncernen har sin huvudmarknad i norra Sverige och är verksam inom 10 affärsområden med cirka 190 anställda och en total omsättning på cirka 280 miljoner kronor.

 

Annons