Install förvärvar Argocon

Piteå Installationsföretaget Install förvärvar mark- och anläggningsföretaget Argocon AB.

Genom förvärvet breddar Install sin verksamhet till mark och anläggning.

Med förvärvet av Argocon kan vi direkt möta den stora efterfrågan av kompletta infrastrukturlösningar på en större marknad. Deras erfarna medarbetare kommer att bli en välkommen förstärkning av vårt team på Install Infra. Med vårt gemensamma erbjudande blir vi rätt positionerade för dagens och framtidens behov av att skapa hållbar infrastruktur i vårt geografiska område, säger Jan Fransson, vd på Install.

Install och Argocon har de senaste åren samarbetet i flera projekt och medarbetarna är bekanta med varandra.

- Det är känns inspirerande att få bli en del av Install för att tillsammans utveckla verksamheten vidare. Vi är ett relativt ungt bolag som är i en expansiv fas och för att klara av att ta nästa steg krävs en större organisation. Install är en stark och långsiktig aktör med ett hållbarhetsfokus och rätt kultur vilket är otroligt viktigt, säger Niklas Ljungkvist.

Argocon grundades 2017 i Luleå av Niklas Ljungkvist och Jens Lindkvist. Företaget omsätter drygt 110 miljoner kronor och har kontor i Luleå och Boden med totalt cirka 20 heltidsanställda plus cirka 80 säsongsanställda. Företaget är verksamt i Fyrkanten och en mindre del i Mälardalen, främst under vintersäsongen.

Install, som grundades i Piteå 2016 har växt snabbt. Företaget omsätter nu efter affären över 500 miljoner kronor och har 180 anställda vid kontor i Piteå, Luleå, Skellefteå, Umeå, Örnsköldsvik och Östersund.