Arctic Game Week ställs in

Skellefteå Trots lättnader i restriktionerna för covid-19 har Arctic Game Lab beslutat att ställa in Arctic Game Week 2021 som skulle ha hållits i slutet av oktober.

Det innebär att Arctic Game Conference, Fantastic Conference och Nordsken ställs in, och även alla kringarrangemang som skulle ha skett i samband med dessa.

"Covid-19 har medfört allt för stor osäkerhet och gjort att eventet inte har kunnat planerats fullt ut. Förutsättningarna att genomföra ett event på den nivå vi har velat har därför inte funnits. Även styrelsen för Nordsken drar samma slutsatser, vilket sammantaget gör att vi väljer att ställa in eventet 2021, och lägger i stället allt krut på att skapa ett riktigt bra event i maj 2022" skriver arrangörerna i ett pressmeddelande.

– Ambitionerna för Arctic Game Week är höga och vi vill vara en branschledande mötesplats där spelindustrin kan mötas, skapa nya nätverk och göra affärer. Samtidigt är eventet nära knutna till Nordsken, där den privata marknaden och branschen kan mötas. Hela Arctic Game Week, med alla dess kringarrangemang, är så pass viktigt att vi inte vill riskera att göra något halvdant, säger Daniel Wilen, klusteransvarig på Arctic Game Lab. 

Covidrestriktionerna har medfört att det har varit svårt att knyta både nationella, men framför allt internationella föreläsare och samarbetspartners till eventet på grund av den stora osäkerheten kring pandemin.

Däremot kommer några mindre arrangemang med lokal och regional målgrupp att hållas under hösten: BSGI investor workshop, Femme Jam och en mindre regional konferens.