Världens första fordon i fossilfritt stål presenterades

Göteborg Vid ett event i Göteborg under onsdagen presenterades världens första fordon tillverkat av fossilfritt stål från SSAB.

Det är en lastbärare för användning inom gruvdrift och stenbrytning. Fordonet avtäcktes av Martin Lundstedt, vd och koncernchef för Volvokoncernen.

Volvokoncernen strävar efter att ingå innovativa samarbeten, som till exempel samarbetet med SSAB. Vi gör det för att utveckla attraktiva, säkra och effektiva nya fordon och maskiner som banar vägen för ett mer hållbart transport- och infrastruktursystem anpassat för framtiden, sa Martin Lundstedt.

Eventet hölls inom ramen för samarbetet om grönt stål och det utlovades fler fossilfria fordon som ska presenteras under 2022, i en serie konceptfordon och komponenter tillverkade av fossilfritt stål från SSAB.

- Att presentera det första fordonet i världen tillverkat av SSAB:s fossilfria stål är en riktig milstolpe. Vårt samarbete med Volvokoncernen visar att den gröna omställningen är möjlig och ger resultat, säger Martin Lindqvist, vd och koncernchef för SSAB.

Eu-kommissionären för den inre marknaden, Thierry Breton, och Sveriges näringsminister Ibrahim Baylan deltog i eventet.

Annons