Storskogen köper Vinab

Gällivare Storskogen förvärvar majoriteten av aktierna i Gällivareföretaget Verkstadsindustri i Norr AB, Vinab.

- Vi är mycket glada över att ha förvärvat VINAB. Det är ett väldigt fint bolag som genom fokus på kvalité och aktivt utvecklingsarbete genom hela organisationen har skaffat sig en mycket stark position som tjänsteleverantör inom tung verkstadsindustri. Det ska bli enormt spännande att stötta bolaget på den fortsatta resan, säger Fredrik Bergegård, affärsområdeschef för industri.

Vinabs nuvarande ägare Olle Henriksson stannar kvar i bolaget efter förvärvet som affärsutvecklingsansvarig. Vd Per Stöckel stannar också kvar i sin roll.

- Vi är väldigt glada och stolta att få Storskogen som ny långsiktig ägare. Vi tror detta kan hjälpa oss att accelerera den tillväxtfas vi är inne i och skapa ett ännu bättre erbjudande för våra kunder tillsammans med Storskogens övriga bolag, säger Olle Henriksson, affärsutvecklingsansvarig på Vinab.

Förvärvet är villkorat av godkännande från Konkurrensverket.

Storskogen förvärvar och utvecklar små- och medelstora företag inom affärsområdena industri, handel och tjänster inom Norden, Tyskland, Österrike, Schweiz och Storbritannien. Vid halvårsskiftet 2021 bestod Storskogen av 94 affärsenheter med sammanlagt cirka 7.000 anställda och en årsomsättning på närmare 19 miljarder kronor.

Vinab grundades 2006. Företaget erbjuder konstruktion, 3D-scanning, tillverkning, montage, reparationer, underhåll och rörsvetsning till industrin i Norrbotten. Företaget har säte i Gällivare och kontor också i Kiruna, Luleå, Kalix och Överkalix, med totalt 90 anställda. I maj i år köpte Vinab Luleåföretaget Erland Bomans Mekaniska AB. Vinab omsätter 253 miljoner kronor och har ett rörelseresultat på 17,5 miljoner kronor 2020. Antalet anställda är 85.

Annons