LTU business värvar Katharina Saalo

Luleå LTU Business värvar Katharina Saalo som senior expert på internationalisering.

Katharina Saalo kommer närmast från Luleåförtaget Ozoneair. Hon har tidigare varit global affärsutvecklare på Business Sweden med ansvar för Västerbotten.

–  På LTU Business kommer jag att stötta små och medelstora företag i norra Sverige med produktutveckling samt marknads- och tillväxtfrågor med fokus på internationalisering. Jag tar med mig ett stort företagsnätverk och lång erfarenhet av att arbeta med internationella tillväxtresor. I min nya roll kommer jag att arbeta för att fler norrländska företag tar sig ut på internationella marknader, säger Katharina Saalo.

I och med rekryteringen förstärker LTU Business sin kompetens inom internationalisering ytterligare. Tidigare i år rekryterade man Erik Hagenrud, som startat upp Exportrådets verksamhet i Norrbotten och Västerbotten.

– Katharina och Erik är två seniora experter på internationalisering. Med dem hos oss står vi redo att stötta fler norrländska företag som vill ta klivet ut i världen, säger LTU Business vd Gry Holmgren Hafskjold.