Instalco köper MRM Mining och EPS Sweden

Gällivare Det börsnoterade installationsföretaget Instalco köper Gällivareföretagen MRM Mining AB och EPS Sweden AB.

Med förvärven vill Instalco bredda sig mot gruvindustrin.

MRM Mining arbetar med tjänster för gruvindustrin, bland annat har man genomfört husflyttar åt LKAB. Bland de större kunderna finns förutom LKAB också ABB, Boliden och Vattenfall.

EPS Sweden arbetar med tekniska underhållsarbeten i arktisk miljö.  Företaget samarbetar bland annat med eldistributionsbolag, banverk och trafikverk. Kunder är bland annat Peab, Boliden, Eltel, LKAB och Vattenfall.

- Genom förvärven av MRM Mining och EPS Sweden bryter vi ny mark inom Instalco och breddar oss mot en ny och mycket intressant marknad för oss i nordligaste Sverige. Det innebär en möjlighet för oss att erbjuda tjänster inom infrastrukturområdet och den växande marknaden i norr, säger Robin Boheman, vd för Instalco.

MRM Mining omsätter cirka 63 miljoner kronor och EPS Sweden 11 miljoner kronor. Instalco omsätter cirka 7,2 miljarder kronor.

- Vi ser med tillförsikt fram emot att bli en del av Instalco och ta in vår kompetens och kundbas i koncernen. Samtidigt är det en stor möjlighet för att vidareutveckla våra två bolag, säger Mattias Nilsson, vd i MRM Mining.

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i MRM Mining AB och EPS Sweden AB, och tillträdde 17 november.