Vinci Energies förvärvar Fiber och elkraft i norr AB

Kiruna Det franskägda Vinci Energies förvärvar Kirunaföretaget Fiber och elkraft i norr AB.

Fiber och Elkraft i Norr AB grundades i 2011 av Jörgen Pääjärvi och Mikael Rautio, som båda fortfarande är aktiva i bolaget. Företaget har 22 anställda och bedriver projekt och serviceuppdrag inom fiber- och elinstallationer. Kunderna är industri- och byggföretag i Norrbotten, främst i Kiruna och Pajala. Omsättningen är cirka 32 miljoner kronor.

“Att vinna förtroende samt få möjlighet att bidra i Vinci Energies fortsatta utveckling och närvaro i norra Sverige känns stimulerande. Vi har en liknande företagskultur med samsyn i värderingar, vi delar även tillväxts- och hållbarhetsmål, vilket resulterar i goda framtidsutsikter för alla våra medarbetare,” skriver Jörgen Pääjärvi och Mikael Rautio i ett pressmeddelande.

Förvärvet innebär inte några förändringar för medarbetare eller kunder till Fiber och elkraft i norr. Verksamheten ska fortsätta bedrivas med samma bolagsnamn och varumärke. För Vinci Energies innebär förvärvet att man kompletterar sin verksamhet i Norrbotten med expertis inom fiber- och elinstallation, och får ökad närvaro i norra Sverige.

“Vi välkomnar varmt medarbetarna i Fiber och Elkraft till vårt dynamiska nätverk. Genom detta fina tillskott får vi ytterligare kraft och kunskap, som blir betydande i vår ambition att ta en ledande roll i de investeringar och i den gröna omställningen som nu sker i norra Sverige, naturligtvis i samverkan med våra kunder och leverantörer,” säger Emmanuel Dunat, vd i Vinci Energies i Sverige.

Den franska Vinci-koncernen köpte 2017 hela Eitech-koncernen med flera kontor i Norrbotten. Man köpte också Infratek-koncernen. Vinci Energies omsätter 13,7 miljarder euro och har 83.800 medarbetare i 55 länder. I Sverige representeras Vinci av de globala varumärkena Axians, Actemium och Omexom, och de lokala varumärkena Eitech, Emil Lundgren och Inac Process.

Annons