Henrik Fjellström ny marknadschef på Tooltech

Töre Henrik Fjellström tar över som marknadschef på Töreföretaget Tooltech och går in som delägare när Lars Lee Pettersson startar egna bolaget Aztrid Creation AB. 

Lars Lee Pettersson ska efter elva år på Tooltech satsa på eget bolag med produktion av innehåll, marknadsföring och produktutveckling av outdoor-prylar.

- Jag har fått möjligheten att jobba med min passion, flugfiske/jakt och foto/film så nu ska jag leva ut drömmen. Det är med varmt hjärta jag överlämnar till Henrik, säger Lars Lee Pettersson.

Henrik Fjellström har 18 års erfarenhet från industrin. Senast kommer han från Densiq där han var teknisk säljare. Dessförinnan har han arbetat på Gestamp Hardtech, Nordtool och Duroc.

- Det känns tråkigt att Lars lämnar oss men är samtidigt glad för Lars skull. Vi glada att vi kunde hitta en sån smidig lösning med Henrik som är en mycket kompetent person och som vi känner till sedan tidigare, säger Tooltechs vd Göran Lindvall.

Tootech tillverkar och säljer produktionsutrustning till fordonsindustrin, till företag som Scania, Volvo Cars och Gestamp. Cirka 85 procent har exporteras och företaget har ökat omsättningen varje år fram till 2019. Sedan kom pandemin.

- Med anledning av rådande situation i världen kommer vi arbeta mer på hemmaplan under 2021 och det ligger i linje med vår nya affärsplan. Vi har redan etablerat flertalet nya kunder och vi har spännande projekt på gång. Det känns kul att kunna hjälpa till på den skandinaviska marknaden och fokusera på den nu, säger Henrik Fjellström som nu tillträder som marknadschef.

Annons