Niklas Nordström rekryterar Johan Marcus

Stockholm Luleås förre kommunalråd Niklas Nordström rekryterar till sitt företag Aim Public Affairs vd:n för de svensk-amerikanska handelskammarna som senior rådgivare.

Johan Marcus är i dag vd för SACC-USA med 20 svensk-amerikanska handelskammare runt om i USA. Han har tidigare varit förbundsdirektör för Handelsarbetsgivarna, vice vd för Svensk Handel, förhandlingsdirektör på Posten, handelssekreterare i Kenya och försäljningschef på Business Sweden.

- Efter sex mycket stimulerande år i Washington D.C är vi överens i familjen att det är dags att återvända till Sverige. Jag kommer att fortsätta arbeta med min tidigare arbetsgivare men kliver samtidigt in i en ny och riktigt spännande roll på Aim Public Affairs, säger Johan Marcus.

- Med Johan Marcus förstärker vi vår internationella och rådgivande affärskompetens. Johan har gedigen kunskap och erfarenhet från både det offentliga Sverige och en lång rad framgångsrika affärsprojekt, inte minst i samarbeten mellan Sverige och USA, säger Emma Aludden, vd på Aim Public Affairs.

Aim Public Affairs grundades 2020 och har tidigare fem seniora rådgivare. Företaget är specialiserat på opinionsbildning och förändring och arbetar främst med beslutsfattare inom näringsliv och organisationer.

- Aim Public Affairs har flera stora uppdrag för Svenskt Näringsliv och dess medlemsorganisationer som vi med Johans bakgrund hoppas kunna utveckla ytterligare. Vi vill gärna bidra till att utveckla den svenska partsmodellen och en politik som främjar jobb och tillväxt, säger Niklas Nordström, grundare och ordförande i Aim Public Affairs.