Lindbäcks får sin största order någonsin

Piteå Northvolts etablering i Skellefteå har lett till att Piteåföretaget Lindbäcks Bygg fått sin största order på bostadsbyggande någonsin.

Det är Skellefteås kommunala fastighetsbolag Skebo som köper 550 lägenheter för närmare en miljard kronor.

– Vi är mycket nöjda med den här affären då den innebär ett rejält tillskott på bostadsmarknaden och det gör det extra positivt att det byggs i trä, säger Åsa Andersson, vd på Skebo.

Skellefteå kommuns behov av att bygga bostäder är stort, man räknar med att det behövs cirka 5.000 nya bostäder fram till 2025. Den första stora affären gör man nu med Lindbäcks Bygg.

– Det är vår största enskilda affär, någonsin. Det är en tredjedels årsproduktion för oss. Det känns förstås väldigt bra att vi kan ta en stor del i den spännande utveckling som nu sker i Skellefteå. Det är vår hemmamarknad. Givetvis är det också viktigt för oss att Skellefteå antagit en träbyggnadsstrategi och agerar aktivt nu för att bygga de nya stadsdelarna i just trä, säger Markus Holmlund, affärschef och vice vd för Lindbäcks Bygg.

Lindbäcks Bygg har redan ett projekt i Skellefteå där man bygger 161 lägenheter. Så totalt bygger Lindbäcks nu över 700 lägenheter i Skellefteå.

Annons