Install köper Power Construction

Piteå Piteåföretaget Install förvärvar majoriteten av aktierna i Piteåföretaget Power Construction AB.

Förvärvet är en del av Installs strategi att erbjuda helhetslösningar inom kraftinstallationer över hela Sverige.

– Med förvärvet av Power Construction kan vi erbjuda totallösningar av kompletta kraftinstallationer på en geografiskt större marknad. Deras erfarna medarbetare kommer att bli en välkommen förstärkning av vårt team. Med vårt gemensamma erbjudande blir vi rätt positionerade för dagens och framtidens behov inom kraftinstallationer, säger Jan Fransson, vd på Install.

Bolagen har under det senaste året stött på varandra i olika uppdrag, och medarbetarna blivit bekanta med varandra.

– Det känns bra för Patrik och mig att få bli en del av en stark aktör som Install för att utveckla verksamheten vidare. Vi är ett relativt nytt bolag som är i en expansiv fas och för att klara av att ta nästa steg krävs en större organisation. Install är en stark och långsiktig aktör med ett hållbarhetsfokus vilket är otroligt viktigt för oss, säger Roger Johansson, delägare i Power Construction.

Power Construction levererar helhetslösningar inom mark- och byggtjänster och har sju medarbetare. Install grundades i Piteå 2016 och har växt snabbt. När Power Construction blir en del av Installs verksamhet har Install närmare 140 medarbetare.

Annons