Nordic Quick Systems köper bolag och byter vd

Piteå Nordic Quick Systems har förvärvat Nordic Wear Parts AB. I samma veva tillträder en ny vd.

Det är Sammy Pergament som blir ny vd för Nordic Quick Systems. Han var en grundarna av Nordic Quick Systems för två år sedan och har stor erfarenhet av att driva bolag i expansionsfaser.

- Nordic Quick Systems befinner sig i en riktigt spännande fas. Bolaget har på bara två år gått från att vara en lokal aktör som tillhandahöll en produkt, till att idag vara en internationell spelare med fokus på att effektivisera underhållsprocessen inom tung industri, säger Sammy Pergament.

Bolaget står inför en expansionsfas nu, med stigande efterfrågan på produkterna. Därför har man förvärvat Nordic Wear Parts AB, ett verkstadsföretag i Piteå, för att kunna tillverka produkterna i egen regi. Nordic Wear Parts är en mekanisk verkstad som varit leverantör till Nordic Quick Systems.

- Det här är ett strategiskt förvärv med många uppenbara fördelar. Vi kommer nu att kunna optimera produktionsanläggningen utifrån just våra produkters behov, samt äga produktionskunskapen, vilket är centralt då vi framgent vill arbeta med att licensiera ut våra patent. Förvärvet möjliggör fortsatt produktutveckling och att stärka bolagets innovationskapacitet, säger Mikael Näslund, styrelseordförande i Nordic Quick Systems.

Nordic Quick Systems har utvecklat ett kedjehjul med utbytbara slitagedelar. Kunderna inom tung industri kan med bolagets patenterade lösning sänka sin underhållskostnad, effektivisera produktionen och förbättra säkerheten för personalen.

Annons