Hon startar nytt bokförlag i Piteå

Piteå Jenny Westerlund i Piteå startar ett nytt bokförlag, JW förlag & utbildning.

- Jag vill ge fler möjlighet att förverkliga sina författardrömmar, oavsett om det är skönlitterärt eller facklitteratur. Det finns så många spännande människor, inte minst i norra Sverige, som kan olika saker och att skriva en bok om sin expertis är ett bra sätt att nå ut med sitt personliga varumärke, säger Jenny Westerlund.

Hon har i flera åt drivit företaget Skrivfokus, där hon hjälpt andra med kreativt skrivande genom skrivkurser, manusutveckling och skrivhandledning. Med bokförlaget tar hon nästa steg för att kunna hjälpa författare hela vägen fram till utgivning.

Jenny Westerlund har ambitionen att hennes bokförlag ska bli det bästa alternativet till de stora förlagen. Hon vill ge författarna inflytande i utgivningen och erbjuda schyssta förlagsavtal. Hon siktar på en begränsad men bred bokutgivning.

- Vi kommer att satsa på engagerande böcker som väcker läslust, underhåller och erbjuder nya insikter och inspiration. Till exempel skulle jag gärna vilja ge ut böcker där kreativa entreprenörer får dela med sig av sina kunskaper. En fackbok kan vara allt från forskningsbaserad teori och läromedel till en handbok, kokbok eller en inspirerande reseguide, säger Jenny Westerlund.

Målet är att i höst ge ut två böcker. En handbok för ångesthantering för unga vuxna skriven av psykiatrisjuksköterskan Linda Zetterström och en debutroman av samhällsentreprenören och skribenten Malin Ackerman från Lycksele.

Under våren deltar Jenny Westerlund med JW förlag & utbildning i Piteå Science Parks inkubatorsprogram Go Business för att utveckla sitt företag.

 

Annons