De sitter i hållbar styrgrupp

Luleå Region- och kommunägda Energikontor Norr startar nytt hållbarhetsprojekt.

Sustainable Business Bridge är ett projekt vars syfte är att bidra till en snabb omställning till hållbarhet. Hållbarhetsutmaningar ska lösas smart och bidra till nya affärer för regionens företag. Satsningen görs i samverkan med organisationen WIN, Winning Innovation i Lund.

– Sustainable Business Bridge handlar om att bygga för framtiden och för att få en så bra start som möjligt behöver vi lyfta in experter från olika områden. Jag är otroligt stolt över att vi har fått ihop den här gruppen som representerar industri, akademi och innovation, säger Inger Edlund Pedersen, projektledare på Energikontor Norr.

Genom en digital plattform och fysiska event, kopplas företag som söker lösningar för sin hållbarhetsomställning ihop med nya tänkbara leverantörer.

– Jag tror på Sustainable Business Bridge som en modell för framtidens sätt att skapa innovation och hållbar utveckling. Genom en digital plattform kan alla – stora som små – med en bra idé eller med ett utmanande problem hitta sin match, säger Anna Lidbom, hållbarhetschef på LKAB, och med i styrgruppen.

Styrgruppen består av:

Anna Lidbom, hållbarhetschef, LKAB
Birgitta Bergvall-Kåreborn, rektor, Luleå tekniska universitet
Faisa Abdi, grundare och vd, QC Renewable energy
Maria Sätherström-Lantz, vd, WIN
Mattias Goldmann, hållbarhetschef, Sweco och Sweco group
Santosh Hejmadi, entreprenör
Katarina Delsing, vd, Energikontor Norr

Sustainable Business Bridge drivs från juni 2020 till april 2023. Projektet finansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden (EU), Region Norrbotten, Energikontor Norr, Luleå Kommun, Bodens kommun, Piteå kommun, Gällivare Näringsliv, 3EFlow, EON, Green Exergy, Kraftringen, Nordkonsult, Relitor och Wibax.