Thomas Åberg vill skildra livet i norr

Luleå För drygt ett år sedan slutade han som marknadschef för Studentconsulting och Pite Havsbad Group. Nu driver han Norrland247 och skapar sitt drömliv när han bygger upp kanaler som ska visa ”livet i norr”.

- Jag skapar mitt drömyrke och jobbar med det jag vill göra långsiktigt, alltså resten av mitt liv. Det primära är fotografering och upplevelser av intressant natur, säger Thomas Åberg, som driver Norrland247.

Han reser runt i norra Sverige, besöker intressanta platser och provar aktiviteter som luftballong, kajakpaddling, hundspann och skoterturer i skärgården. Det han är med om skildras i filmer och bilder och läggs ut på företagets webb och på Instagram.

Thomas Åbergs vision är att skildra ”livet i norr” utifrån sina intressen. I det ingår inte bara orörd natur, utan även mänskliga aktiveter.

- Jag väver in andra saker som modernt liv, stadsmiljöer och matlagning. Den synen vill jag få in också och inte bara orörd natur, säger han.

Efter ett drygt år har han byggt upp kanaler som visar en del av livet i norra Sverige. Hans Instagramkonto har 6.000 följare och är den mest engagerande Instagramkanalen i Norrland med nära 50 procents engagemang bland följarna, mot det normala 5-8 procent. Målgruppen är foto- och upplevelseintresserade personer runt om i världen.

Norrland247 samarbetar med turistorganisationer som Swedish Lapland och företag inom handel och besöksnäring.

- Jag anlitas också som guide och nav för aktiviteter i samarbete med turistföretag och organisationer, som arbetar med visualisering av upplevelser här i norr, säger Thomas Åberg.

Thomas Åberg har lång erfarenhet av destinationsmarknadsföring. Han har jobbat med platserna Swedish Lapland, Luleå, Haparanda och Boden, och med varumärken och daglig kommunikation för små lokala företag och stora internationella aktörer. 2015 jobbade han på Yours kommunikationsbyrå och var med och vann Placebrander of the Year med konceptet Original Luleå Story. Därefter arbetade han en tid på Reklam365/Grit Media som Affärer i norr samarbetar med.