Lindbäcks säkrar tre nya affärer

Piteå Lindbäcks har klart med tre nya affärer med totalt över 300 lägenheter.

Det handlar om hyresrätter i Nynäshamn, studentlägenheter i Umeå och bostadsrätter i Gustavsberg utanför Stockholm.

– Vi är stolta över det förtroende vi har fått från respektive kund och är glada över att de har valt ett klimatsmart alternativ med industriellt producerade hus i trä. Vi ser fram emot att tillsammans skapa god boendekvalitet för våra slutkunder, säger Markus Holmlund, affärschef och vice vd på Lindbäcks Bygg.

I Nynäshamn ska Lindbäcks bygga 91 hyresrätter i tre byggnader åt Nynäshamnsbostäder. Bygget påbörjas i vår och ska vara klart i november 2022.

I Gustavsberg ska 91 bostadsrätter byggas i tre hus tillsammans med Ikano Bostad. Montering sker redan nu och inflyttning ska ske från oktober 2021 till februari 2022.

I Umeå ska Lindbäcks samarbeta med Balticgruppen Bygg och för Fastighetsbolaget Campus X bygga 157 studentlägenheter i tre byggnader. Här blir det inflyttning i januari 2022. Lindbäcks har sedan 2016 medverkat i byggandet av 777 lägenheter i campusområdet tillsammans med Balticgruppen Bygg.

– Det känns jätteroligt att fortsätta samarbetet med Balticgruppen Bygg. Vi ser fram emot att bidra till att stärka Umeå som studentstad och vara med och utveckla området runt universitetet, säger David Sundström, affärsområdeschef för Norr på Lindbäcks Bygg.

Annons