Install köper Elteleteknik i Umeå

Piteå Piteåföretaget Install fortsätter sin expansion. Nu köper man fiberföretaget Elteleteknik i Umeå AB.

Tidigare i höstas köpte Install Opteno i Jämtland och nu fortsätter expansionen med ett företag i Västerbotten. Det som en del i strategin att kunna erbjuda fler fiber- och elinstallationer över hela norra Sverige.

– Med förvärvet av Elteleteknik och de 20 nya medarbetarna blir det ett tillskott av erfarna projektledare och fiberinstallatörer. För Install betyder förvärvet ett fantastiskt tillskott som ett led i vår fortsatta resa, säger Jan Fransson, vd på Install.

Elteleteknik installerar stadsnät hos teleoperatörer i kommuner och byanät.

– Install är en stark och långsiktig aktör med ett tydligt lokalt fokus vilket är viktigt för både regionens utveckling men också otroligt viktigt för oss inom Elteleteknik, säger Mikael Gunnarsson, vd på Elteleteknik.

Install erbjuder produkter och tjänster inom energi, elkraft och kommunikation till företag och kommuner. Bolaget har huvudkontor i Piteå och kontor i Luleå, Skellefteå, Umeå, Örnsköldsvik och Östersund. Företaget räknar med en omsättning på närmare 600 miljoner kronor under 2021. Företaget har cirka 125 anställda.

Annons