Care of Gerd får Icas Entreprenörspris

Jokkmokk Jokkmokksföretaget Care of Gerd får Ica Entreprenörspris 2020.

Juryns motivering till att ge Care of Gerd priset lyder:

”Syskonen Johan Wiklund och Anna-Lena Wiklund Rippert har tagit sitt ekologiska hudvårdsmärke från källarlokal till världens nordligaste skönhetsfabrik som nu expanderar. Med lokala ingredienser, natur, djur och människa i centrum skapas deras innovativa, naturliga produkter från Care of Gerd. De bidrar inte bara till lokala arbetstillfällen i Jokkmokk utan också stolthet för orten och många besökare”.

– Det är en stor ära att få detta pris! Det ingen hemlighet att vi är stolta över vårt ursprung och Jokkmokk, och därför känns ”årets lokala hjälte” extra hedrande. Vi har skapat ett av världens nordligaste skönhetshus och tagit det från idé till verklighet – med tillverkning i vår egen fabrik i Jokkmokk – och med distribution på flera marknader, säger Johan Wiklund.

Care of Gerd vann i kategorin Årets lokala hjälte. I den andra kategorin, Årets Agtech-entreprenör vann Vultus, som med AI och satellitbilder skräddarsyr rekommendationer till lantbrukare.

Vinnarna har utsetts av en jury med bland andra entreprenören Mouna Esmaeilzadeh, LRF:s vd Anna-Karin Hatt och Sara Rosengren, professor i marknadsföring.

Icas Entreprenörspris delas ut för tredje året i rad och ska uppmärksamma entreprenörer i hela Sverige. Priset delas ut i två kategorier: Årets Lokala Hjälte, som går till en entreprenör som genom sitt företag utvecklar sitt närområde och Årets Agtech-entreprenör, som går till någon som bidrar till ett mer innovativt lantbruk. Årets vinnare har utsetts efter närmare 200 nomineringar och 9.000 röster online.