Explore the North tar över på Luppioberget

Övertorneå Johan Väisänen och Sara Ljunggren, som driver Explore the North tar över restaurangen på Luppioberget.

Under måndagen tog kommunstyrelsen i Övertorneå beslutet att sälja till de nya ägarna.

- Vi är otroligt glada och nöjda idag. Vi har hittat en köpare som förstår vilken unik plats det är och som har viktig erfarenhet från den tornedalska besöksnäringen. De är beredda att satsa eget kapital på att utveckla platsen till en modern året runt-verksamhet och har en genomtänkt strategi för hur man gör en fantastisk plats ännu bättre, säger kommunstyrelsens ordförande Tomas Mörtberg.

Ett villkor för försäljningen är den utvecklingsplan som köparna presenterat där de investerar mellan 30–40 miljoner kronor i 30 stugor, en konferensdel och en relaxavdelning.

- Sara och Johan är precis den typen av entreprenörer som kan ta verksamheten på Luppioberget till nästa nivå. Vi har sett de lyckade satsningar de gjort i Särkimukka, Lannavara och Tärendö och den erfarenhet de kommer hit med är imponerande. Draghjälpen från en större aktör som Explore the North kommer vara till nytta för hela vår besöksnäring, inte minst de många småskaliga och högkvalitativa aktivitetsföretag som finns här, säger Therése Wintervy, destinationsutvecklare på Övertorneå kommun.

Vid en pressträff på Luppioberget under tisdagen kommer affären att presenteras.