Index Braille gör succé världen över

Luleå Luleåföretaget Index Braille, som tillverkar och säljer blindskriftsskrivare är världsledande inom sitt område. Nu är företaget nominerat till utmärkelsen The Arctic Sweden International Business Award.

Hela 97 procent av företagets omsättning går på export och då framför allt till länder utanför Europa.

Företagets skrivare har en avancerad teknologi, men är lätta att använda för brukarna. Företaget har 15 anställda och anställer medarbetare från olika nationaliteter och med funktionsnedsättning.

- Det är en ära att bli nominerad till det internationella priset och spännande att ett litet företag som vi blir uppmärksammade. Ett erkännande är särskilt betydelsefullt för våra anställda, där vårt "index-team" får stå i strålkastarljuset och känna att de gjort ett enormt bra arbete, säger Björn Löfstedt, vd på Index Braille.

- Index Braille är ett fascinerande företag på många sätt. Att hjälpa synskadade människor världen över med ny och användarvänlig teknik är beundransvärt. Dessutom att den största exportandelen går till marknader utanför EU är också väldigt imponerande och en förebild för andra företag i Norrbotten, säger Susanne Wallin, vd på Norrbottens Handelskammare.

Priset The Arctic Sweden International Business Award är instiftat av Norrbottens Handelskammare och fyra kandidater har nominerats, utifrån fyra regioner i Norrbotten.

Index Braille har nomerats från regionen Luleå/Boden/Piteå/Älvsbyn/Kalix. Övriga nomerade är Tentipi från regionen Arvidsjaur/Arjeplog, Camp Ripan från  Kiruna/Gällivare/Jokkmokk och Jaxal AB från Pajala/Övertorneå/Överkalix//Haparanda. Vinnare tillkännages på Business Evening i Luleå den 11 maj.

Annons