Nytt affärsnätverk för hållbara företag

Luleå Ett pilotprojekt drar igång som ska skapa ett norrbottniskt affärsnätverk och mötesplats för företag med hållbarhet som utgångspunkt i sin affärsutveckling.

Initiativtagare är Berger & Pihl kommunikationsbyrå, som driver projektet tillsammans med Sparbanken Nord, Luleå Energi, Luleå kommun, Luleå Näringsliv och BC Luleå.

- Hållbarhet påverkar oss alla på ett eller annat sätt redan idag och kommer göra det ännu mer i framtiden. Företagen måste förhålla sig till, och positionera sig för, de förändringar som sker. Det gäller även oss som kommunikationsbyrå. Hållbarhet har blivit företagens viktigaste affärsstrategiska fråga, säger Axel Berger på Berger & Pihl. 

Målsättningen är att få företag att lyfta blicken och se hållbarhet som ett verktyg för kreativitet, innovation och affärsutveckling, och inte enbart som en påverkan som skapar kostnader och begränsningar.

Nätverksträffar med föreläsare ska genomföras där deltagarna kan få inspiration och praktisk kunskap, träffas, utbyta idéer och knyta affärskontakter. Både företag som redan arbetar aktivt med hållbarhet och de som är intresserade och vill veta mer är välkomna.

Med början i höst ska 14 nätverksträffar genomföras, vid lunchtid på Luleå Energi Arena de dagar som BC Luleå har hemmamatcher.

Annons