Mikael Pudas vd för NMV

Kiruna Mikael Pudas blir ny vd och koncernchef för NMV Koncernen.

NMV Koncernen består av moderbolaget Nybergs Mekaniska Verkstad AB, med säte i Kiruna och dotterbolagen och filialerna NMV Luleå, NMV Piteå och NMV Jokkmokk.

– Det är hedrande och känns roligt att komma till ett företag som både har resurser och rätt man på rätt plats i en platt organisation, säger Mikael Pudas.

Mikael Pudas kommer närmast från LKAB där han sedan 2010 arbetat som personalchef för Mining division och förhandlingschef för LKAB koncernen. Innan dess var han verksamhetsansvarig för verkstadsföretaget KGS Mekaniska (idag LKAB Mekaniska).

– Det här är del av vår strategiska tillväxt, vi har under många år investerat i verkstäder, maskinpark och personal på flera orter i länet och det är nu tid att maximera nyttan för oss och våra kunder genom ett samlat koncernarbete. Mikael är precis rätt person för uppdraget att ena koncernen, säger Niklas Pääjärvi, affärschef och delägare NMV.

Tidigare VD Anita Fors tar ett steg tillbaka och finns kvar som ägare med vissa uppdrag. Niklas Pääjärvi fortsätter sin roll som affärschef och kommer att fungera som den sammanhållande länken för bolagen som ingår i NMV-Group med bolag som Kiruna Utility Vehicles, Galvteknik i Norr, Dahlberg & Roos, Malmfälten och Kiruna Wagon.