Majvor Müller satsar på nätverk för författare

Luleå Näringslivsprofilen Majvor Müller satsar nu på att bygga nätverk inom den kreativa näringen. Ett nätverk av författare med egna företag inom den litterära branschen har bildats.

- Jag har insett att det finns många skrivare i länet som inte kommer ut. Kan vi hjälpas åt och få fram fler bra manus, kommer det att ges ut fler böcker, säger Majvor Müller.

Hon började för några år sedan skriva och ge ut böcker. Hon startade ett förlag, PUF,  som också började ge ut andras böcker, hittills av författarna Lena Callne, Theres Brännmark och Yvonne Blombäck.

Förlagsverksamheten har nu lett till att ett nytt nätverk av författare med egna företag har bildats. De som är med är förutom Majvor Müller, Theres Brännmark i Kalix och Maria Vedin i Jokkmokk. Målet är att fler författare över hela länet ska gå med i nätverket.

- De kreativa näringarna är på frammarsch. Vi måste samverka och hjälpa varandra för att få tillväxt. Luleå måste växa och länet måste växa, säger Majvor Müller, som i dagarna kommer ut med sin sjunde roman: "Alla resor är en omväg hem".

Annons