SushiBar öppnar Sveriges första sushi drive-in

Luleå Luleåföretaget SushiBar öppnar Sveriges första Sushi drive-in på Storheden i Luleå. Restaurangen byggs av Vittjärvshus och ska lansera ett nytt koncept.

Vittjärvshus bygger ett specialanpassat hus och placerar restaurangen bredvid Systembolaget på Storheden. Den kommer att ha plats för cirka 15 gäster med barsittning, take away och drive-in.

- Det blir den första drive-in sushibaren i Sverige, säger Anders Hellman, ägare till SushiBar.

Det blir drive in enligt ett nytt koncept som kallas Drive Pickup och innebär att kunden får ett SMS när maten är klar för hämtning.

- Sushi är på frammarsch. Det har i december gått tio år sedan jag öppnade SushiBar på Storgatan och nu finns det 4-5 sushi-restauranger i Luleå. Men jag ser ändå en ökning av efterfrågan, säger Anders Hellman.

Investeringen är på cirka 2 miljoner kronor och restaurangen öppnar i slutet av november. Anders Hellman räknar med att anställa cirka 5 personer. Han tror att placeringen på Storheden är strategiskt riktig:

- Det är ett riktigt hamburgernäste därute. Det känns kul att erbjuda ett alternativ för dem som vill äta lunch eller middag på Storheden.