NYAB etablerar sig i Gällivare

Gällivare Bygg- och anläggningsföretaget NYAB etablerar sig i Gällivare. Det är en del i företagets satsning på Malmfälten.

NYAB, före detta Nyanläggarna i Luleå AB, har växt snabbt de senaste åren och man räknar med fortsatt tillväxt. En stor del av tillväxten väntas ske i Malmfälten.

- Det är prioriterat i vår strategi att etablera oss i Malmfälten. Vi har redan en sådan volym nu i Gällivare att vi måste öka närvaron så våra kunder känner sig trygga. Det är roligt att vi kommit dit på det dryga år vi hållit på, säger NYABs vd Johan Larsson.

Förra året ökade företaget omsättningen med 140 procent till 67 miljoner kronor. I år räknar man med att öka med minst 90 procent, till 120-130 miljoner kronor i omsättning.

Ungefär 40 procent av omsättningen är i Gällivare, där man fått uppdrag av LKAB, Topbostäder, Gällivare kommun och flera privata beställare. Det är bakgrunden till att man nu vill etablera sig på orten. I augusti är lokalerna på Vuoskonjärvis industriområde klara för inflyttning.

Nästa mål är att etablera sig i Kiruna där man har uppdrag åt bland annat LKAB och Kirunabostäder.

- Vi behöver fördubbla verksamheten i Kiruna för att klara en etablering. Vi borde vara där nästa år, säger Johan Larsson.

 

Annons