Coromatic etablerar sig i Piteå

Piteå Med en ny bas i Piteå fortsätter konsultföretaget Coromatic sin satsning på norra Sverige. Satsningen kommer att ledas av Hans Jonsson som arbetat med bildandet av Region Norr och nyanställde Peter Nordlund som varit Ateas platschef för Luleå, Piteå och Skellefteå.

 Det är den pågående etableringen av datacenter, det kyliga klimatet och stora industrier i norra Sverige som får företaget att tro på fortsatt marknadstillväxt.

- Våra kunder får nu en starkare lokal förankring och därmed ännu bättre service. Vi ser stor affärspotential i Norrland och har därför möjlighet att dubbla den norrländska medarbetarstyrkan, som en del i vår tillväxtstrategi. Nu bygger vi en fantastisk styrka i Region Norr som kommer att vara viktig för hela Coromatic, säger Mikael Weléen, sales director Coromatic Sverige.

Peter Nordlund börjar sitt nya jobb på Coromatic efter årsskiftet. Som Ateas platschef för Luleå, Piteå och Skellefteå utökade han verksamheten från 35 till 120 personer. Senast kommer han ifrån ett eget konsultbolag där han gått in som extern vd och styrelseledamot i olika företag.

- Coromatic känns helt rätt för mig, de har höga tillväxtmål och jag ser en mycket ljus framtid. Jag ville på tåget och ser nu verkligen fram emot att fortsätta bygga upp Coromatics erbjudande lokalt. Här i norr finns alla förutsättningar för fortsatt framgång, säger Peter Nordlund.

Coromatic Group arbetar med verksamhetskritisk infrastruktur och är leverantör inom allt från datacenter och serverrum till kraftförsörjning och nätverkskommunikation.