Acceleratorprogram utvidgas till Norrbotten

Umeå Företagsinkubatorn Expression Umeå utvidgar området för sitt acceleratorprogram Future Retail Lab till att omfatta även Norrbotten.

När tredje omgången av acceleratorprogrammet drar igång kan företag från hela Norrlandskusten med kranskommuner delta. Man vill ge fler entreprenörer chans till stöd i sin utveckling genom samarbete mellan innovationsstödsaktörer, näringslivskontor, destinationsbolag och andra företagsfrämjare. 16 bolag ryms i programmet.

– Det samarbete som nu tar fart ger oss en fantastisk möjlighet att arbeta med fler norrländska företag och att utvecklas tillsammans, säger Annakarin Nyberg, programansvarig för Expression Future Retail Lab.

- De pågående branschglidningar som just nu sker, och som accelereras av pandemin, gör att detta samarbete känns extra angeläget och viktigt. Att fördjupa samarbetet med Expression Umeå är ett naturligt steg för oss med tanke på den avsiktsförklaring vi tecknat med Umeå universitet, säger Stefan Lundmark, näringslivsutvecklare vid Piteå kommun.

Programmet riktar sig till företag inom handel och besöksnäring som har inslag av handel. Det är en satsning mellan Svensk handel via Stiftelsen Köpmannaförbundet och Umeå kommun, och delfinansieras via EU:s strukturfonder.

Annons